Ana içeriğe atla

YUNAN CACIĞI ( KATI CACIK )

Selam,
Yunan cacığı, bizim bildiğimiz cacıktan farklı olarak süzme yoğurt ile sulandırılmadan yapılıyor, katı bir kıvamda oluyor denemek isterseniz bu reçeteyi uygulayabilirsiniz

MALZEMELER
  • yarım kilo süzme yoğurt
  • 2 adet salatalık + tuz
  • 1 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
YAPIMI

öncelikle salatalıkları güzelce yıkayın ve kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin (yuvarlak şekilde)
dilimlediğiniz salatalıkları bir süzgece alın ve üstüne tuz serpip elinizle ovuşturun 10 dakika kadar bekletin

yoğurdu geniş bir kaseye alın, içine sarımsağı tuzu ve naneyi ekleyip karıştırın
süzgeçte bekleyen salatalıkları ,elinizle sıkarak yoğurda ekleyin, karıştırın
cacığı servis tabağına alıp düzeltin, üstüne yağı ekleyin
hemen yenmeyecek ise üstünü streçle kapatıp buzdolabına koyun

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE