5.06.2015

KÖFTELİ MAKARNA

MALZEMELER
  • yarım paket fiyonk makarna
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı margarin yada tereyağ
KÖFTESİ İÇİN
  • 300 gram dana kıyma
  • 1 küçük boy,rendelenmiş kuru soğan
  • 1 dilim ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, kimyon
  • köfteleri kızartmak için sıvı yağ
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
YAPIMI
  1. kıymaya soğan ekmek içi ve baharatları ekleyip yoğurun ve ufak misket şeklinde köfteler hazırlayın, köfteleri yağda renkleri dönene kadar kızartıp tabağa çıkarın
  2. ufak bir tencereye rendelenmiş domatesi, sarımsağı 1 tatlı kaşığı sıvı yağı ve 1 çay bardağı suyu ekleyip karıştırın ve pişirin,köfteleri sosun içine atıp 5-6 dakika pişirin ve ocağı kapatın
  3. makarna için geniş bir tencereye bol su koyup kaynatın, tuzu ve sıvı yağı ekleyin, makarnayı içine atıp 10 dakika pişirin ve süzün
  4. süzdüğünüz makarnayı tekrar tencereye alıp tereyağı yada margarini ekleyip harmanlayın, 1-2 dakika ateşte tutup ocaktan alın
  5. makarnayı servis tabağına aktarın üstüne soslu köfteyi ekleyip sıcak olarak servis edin

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler