22.05.2015

TAZE KAŞAR PEYNİRLİ PİŞİ

Kahvaltı yada çay saatinde sunabileceğiniz lezzetli bir pişi ( mayalı hamur kızartması )
hamur yapmaya üşenirseniz yada vaktiniz yoksa fırından ekmek hamuru alıp yapabilirsiniz :)

MALZEMELER
  • 1 su bardağı ılık su ve süt karışımı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı ınstent maya
  • 2-2,5 su bardağı un
  • 1 kase rendelenmiş taze kaşar
  • kızartmak için ay çiçek yağı
YAPIMI

su ve süt karışımın çukur bir kaba dökün içine şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın
tuzu ve 2 bardak unu ilave edip yoğurun ( gerekirse yarım bardak daha un ekleyin)
hamurun üstünü kapatarak oda sıcaklığında yarım saat mayalandırın

mayalanan hamuru bir kez daha yoğurun
hamurdan ufak parçalar koparıp elinizle veya merdaneyle açın, içine taze kaşar koyup kapatın (poğaça gibi )

yağı ısıtın ve orta ateşte tutun, hamurları atıp çevirerek kızartın
kızaran hamurları fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serdiğiniz tabağa alın daha sonra servis tabağına aktarın


AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler