19.05.2015

TAHİNLİ VE CEVİZLİ TART

Tahin sevenler için bomba bir reçete mutlaka deneyin

HAMUR İÇİN MALZEMELER
  • 200 gr soğuk tereyağ
  • 1 çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4,5 çay bardağı un
ÜSTÜ İÇİN
  • 4 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • 8 çorba kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı sıcak süt
  • 1 çay bardağı ceviz kırığı
YAPIMI

yağı küp küp kesip karıştırma kabına alın
şekeri , kabartma tozunu ve unu ekleyip hızlıca karıştırın ,yoğurun
hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça ayırıp buzluğa kaldırın
kalan hamuru yağlanmış orta boy bir tart kalıbına ,elinizle bastırarak yayın kenarlarını da hafifçe yükseltin
hamurun üstüne cevizi yayın

tahin, şeker ve sütü bir kasede karıştırın ve cevizlerin üstüne dökün, tartın ortasını kaplayacak şekilde yayın

buzlukta bekleyen ve sertleşen hamur parçasını çıkarın ve tartın üstüne rendeleyin


170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
( hamurun kenarları ve üstteki rendelenmiş kısmı kızarınca pişmiştir fırından alın)

tart soğuyunca üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler