26.05.2015

TAHİNLİ İRMİK HELVASI

MALZEMELER
  • 2 su bardağı irmik
  • 150 gram tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • yarım su bardağı tahin
  • yarım su bardağı dolmalık fıstık
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı soğuk süt veya su (ben yarı yarıya kullandım)
YAPIMI
  1. tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup kısık ateşte eritin
  2. irmiği ,fıstığı ekleyin ve karıştırarak 20 dakika kısık ateşte kavurun
  3. kavrulan irmiğin üstüne şekeri ve tahini ekleyip 1-2 tur daha çevirin
  4. son olarak sütü ilave edip, süt kaynayana kadar helvayı karıştırın kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin
  5. pişen helvayı demlenmeye bırakın (pilav gibi)
  6. servis ederken üstüne tarçın serpin

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler