MALZEMELER
- 2 su bardağı irmik
- 150 gram tereyağ
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- yarım su bardağı tahin
- yarım su bardağı dolmalık fıstık
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı soğuk süt veya su (ben yarı yarıya kullandım)
- tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup kısık ateşte eritin
- irmiği ,fıstığı ekleyin ve karıştırarak 20 dakika kısık ateşte kavurun
- kavrulan irmiğin üstüne şekeri ve tahini ekleyip 1-2 tur daha çevirin
- son olarak sütü ilave edip, süt kaynayana kadar helvayı karıştırın kaynayınca tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin
- pişen helvayı demlenmeye bırakın (pilav gibi)
- servis ederken üstüne tarçın serpin
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.