MALZEMELER
- 500 gram taze bakla
- 1 adet ufak boy yemeklik doğranmış kuru soğan
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
- 1,5 su bardağı unlu su
- 4-5 dal kıyılmış dereotu
- servis için: sarımsaklı yoğurt
- baklaların uçlarını kesip , kenarlarını incecik alın ve yıkayın
- bir kaba 2 çorba kaşığı un koyup üstüne temiz su ekleyin ve karıştırın ayıkladığınız baklaları bu suya atın bekletin
- yayvan bir tencereye soğanı ve yağı ekleyip soğanın kokusu çıkana kadar soteleyin şekeri ekleyin karıştırın
- baklaları ilave edin , tuzu ekleyin
- son olarak baklaları beklettiğiniz temiz, unlu sudan 1,5 bardak alıp yemeğe ilave edin bir kez karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp su kaynayana kadar yüksek ateşte ,kaynadıktan sonra kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin
- pişen yemeğin altını kapatın ve dereotunu ekleyin, tencerede soğumaya bırakın
- baklaları servis tabağına çıkarın, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
AFİYET OLSUN :)
En sevdiğim bahar yemeğidir bu sene de geç çıktı piyasaya. Bir de naçizane tavsiyem taze soğan da çok yakışıyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler yorum için, bir sonraki yapışımda mutlaka tavsiyenize uyacağım.
Sil