Klasik keklerden sıkıldıysanız kabaklı keki deneyin derim, nemli yapısı ile keke hoş bir kıvam ve lezzet katıyor, siz söylemezseniz içinde kabak olduğunu kimse anlamayacak :)
KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARINA BURADAN GÖZ ATABİLİRSİNİZ
YENİ TARİFLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN BENİ FACEBOOK SAYFAMDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ SEVGİLER..
MALZEMELER
yumurta, şeker ve yağı bütünleşene kadar çırpın
sütü ekleyip tekrar çırpın
rendelenmiş kabağı, elinizle suyunu sıkarak karışıma ilave edin
vanilya, kabartma tozu , kakao , nişasta ve unu eleyerek ekleyin
son olarak cevizi ilave edip spatulayla karıştırın yağlanmış kek kalıbına boşaltın
160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin
( fırına göre süre değişebilir 35 dakikadan sonra bir kürdan batırıp test edin, temiz çıkıyorsa pişmiştir)
AFİYET OLSUN
KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARINA BURADAN GÖZ ATABİLİRSİNİZ
YENİ TARİFLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN BENİ FACEBOOK SAYFAMDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ SEVGİLER..
MALZEMELER
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 1 su bardağı rendelenmiş kabak
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı ceviz kırığı
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 dolu çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 su bardağı un
yumurta, şeker ve yağı bütünleşene kadar çırpın
sütü ekleyip tekrar çırpın
rendelenmiş kabağı, elinizle suyunu sıkarak karışıma ilave edin
vanilya, kabartma tozu , kakao , nişasta ve unu eleyerek ekleyin
son olarak cevizi ilave edip spatulayla karıştırın yağlanmış kek kalıbına boşaltın
160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin
( fırına göre süre değişebilir 35 dakikadan sonra bir kürdan batırıp test edin, temiz çıkıyorsa pişmiştir)
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.