YEŞİL KABAKLI KEK

Klasik keklerden sıkıldıysanız kabaklı keki deneyin derim, nemli yapısı ile keke hoş bir kıvam ve lezzet katıyor, siz söylemezseniz içinde kabak olduğunu kimse anlamayacak :)

KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARINA BURADAN GÖZ ATABİLİRSİNİZ

YENİ TARİFLERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN BENİ FACEBOOK SAYFAMDAN DA TAKİP EDEBİLİRSİNİZ SEVGİLER..

MALZEMELER
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 125 gram oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kabak
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı ceviz kırığı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 dolu çorba kaşığı kakao
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2  su bardağı un
YAPIMI

yumurta, şeker ve yağı bütünleşene kadar çırpın
sütü ekleyip tekrar çırpın
rendelenmiş kabağı, elinizle suyunu sıkarak karışıma ilave edin
vanilya, kabartma tozu , kakao , nişasta ve unu eleyerek ekleyin
son olarak cevizi ilave edip spatulayla karıştırın yağlanmış kek kalıbına boşaltın
160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin
( fırına göre süre değişebilir 35 dakikadan sonra bir kürdan batırıp test edin, temiz çıkıyorsa pişmiştir )


AFİYET OLSUN

2 yorum:

  1. Kekin içine kabak eklemek çok farklı bir tecrübe olacak. Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler :) evet değişik bir kek deneyip beğenirsiniz umarım

      Sil

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri