2.03.2015

KAŞARLI POĞAÇA

HAMURU İÇİN :
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin (ben teremyağ kullandım)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • bir kaç dal kıyılmış maydanoz
  • yarım su bardağı eski kaşar rendesi
  • aldığı kadar un ( 3,5 - 4 su bardağı)
  • ÜSTÜNE :  1 yumurta sarısı ,eski kaşar rendesi
YAPIMI
un hariç malzemeleri karıştırma kabına alın
yavaş yavaş ,kontrollü olarak unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur oluşturun
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp , avucunuzla oval yada yuvarlak şekil verin
şekilendirdiğiniz poğaçaları yağlanmış yada yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
üstlerine yumurta sarısı sürün ve kaşar peyniri serpin
170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

afiyet olsun

not: peynir hamurun içinde

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler