Ana içeriğe atla

ELMALI CRUMBLE

Şeftalili , vişneli  derken bu kez de elmalı crumble reçetesini paylaşmak istedim, yapımı pratik ama lezzetli tatlı arayanlar için ideal

CRUMBLE HAMURU İÇİN :
  • 125 gram küp küp kesilmiş soğuk tereyağ
  • 5,5 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • 200 gram un ( 7,5 çorba kaşığı
  • yarım su bardağı fındık kırığı
ELMALI KISMI İÇİN :
  • 4 adet büyük boy elma
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı esmer toz şeker
  • 2 çorba kaşığı fındık kırığı
YAPIMI

fındık hariç hamur malzemelerini bir kaba alın ,elinizle yağı çok eritmemeye dikkat ederek karıştırın
( klasik hamur gibi yoğurulmayacak hamur alt resimdeki gibi kum görünümünde olmalı )


fındığı ekleyip son kez karıştırıp buzdolabına alıp bekletin

elmaları soyup küp küp doğrayın ve bir tavaya alın, üstüne şekeri ve tereyağı ekleyin ,karıştırın
şeker eriyip hafif karamelleştiğinde tarçını ve fındığı ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
elmalı harcı, hafif yağlanmış orta boy bir fırın kabına boşaltın 10 dakika kadar ılımasını bekleyin
daha sonra buzdolabından hamuru alıp, elmaların üstünü kapatacak şekilde serpiştirin


170-175 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin

ılık yada soğuk servis edin

( yanında sade dondurma ile tavsiye ederim )


AFİYET OLSUN

NOT: hamur artarsa buzdolabı poşetine koyup dondurucuda saklayabilirsiniz, bir sonraki crumble yapımında kullanabilirsiniz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE