Ana içeriğe atla

ZEYTİNYAĞLI MANTAR

MALZEMELER
  • 500 gram mantar
  • 1 ufak boy kuru soğan
  • 1 ufak boy havuç
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı su
  • yarım limon suyu
  • 1-2 dal kıyılmış maydanoz
  • 2-3 tane kıyılmış kereviz yaprağı
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPIMI
  1. mantarları soyup ince ince doğrayın
  2. havuç ve soğanı temizleyip ufak ufak kesin
  3. geniş kenarlı ve kapaklı bir tava yada tencereye yağı koyup ısıtın, havuç ve soğanı atıp , soğanın kokusu çıkana kadar kısık ateşte çevirin
  4. mantarları ekleyip ateşi yükseltin ve 3-4 dakika soteleyin
  5. baharatları limon suyunu ve suyu ekleyip ateşi tekrar kısın
  6. maydanoz ve kereviz yapraklarını da ekleyip karıştırın, tavanın kapağını kapatıp havuç ve mantar yumuşayana kadar pişirin
afiyet olsun :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE