18.02.2015

TAHİNLİ PİYAZ

Merhabalar,
Antalya mutfağına ait tahinli piyaz reçetesini bir yerlerden not alıp unutmuşum, geçenlerde elime geçince denemek istedim, normalde piyazla çok aram yoktur ama tahine de bayılırım :) yani tahinli olması nedeniyle merak ettim ve denedim, gerçekten lezzetli bir piyaz oldu öneririm.

MALZEMELER
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye + bir kaç kaşık haşlama suyu
  • 3 dolu çorba kaşığı tahin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 adet piyazlık doğranmış kuru soğan (tuzla ovup süzgeçte yıkayın ve elinizle sıkarak piyaza ekleyin)
  • 2 adet haşlanmış yumurta
  • 1 adet doğranmış domates ( bence olmasa da olur )
YAPIMI

tahini, limonu, yağı, sarımsağı, sirkeyi ve tuzu bir kasede birleştirin ve güzelce karıştırın
hazırladığınız bu sosun üstünü kapatarak buzdolabında bir gece bekletin
ertesi gün dolaptan çıkarın ve haşladığınız fasulye suyundan bir kaç kaşık dökerek kıvamını açın
sosu, süzdürdüğünüz fasulyenin üstüne döküp harmanlayın
maydanoz , domates ve soğanı ekleyip karıştırın, servis tabağına alıp üstüne dilimlediğiniz yumurtaları dizin

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler