27.02.2015

PATATESLİ VE MAYDANOZLU OMLET

Hafta sonu kahvaltılarda yapabileceğiniz lezzetli bir reçete

MALZEMELER
  • 2 patates
  • 3 yumurta
  • 4-5 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • kızartmak için sıvı yağ
YAPIMI

patatesleri soyup ufak küpler halinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın
diğer yanda yumurtaları bir kaseye kırın, maydanozu ,tuzu ve biberi ekleyip bir çatalla çırpın
yumurtayı kızarmış patateslerin üstüne döküp karıştırın
orta boy bir tavaya 2 kaşık yağı koyup ısıtın
yumurtalı patatesi tavaya döküp, hafif bastırarak düzeltin
alt tarafı pişince ters çevirip diğer kısmını da pişirip servis tabağına çıkarın
sıcak sıcak servis edin

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler