2.02.2015

PANNA COTTA

Hafif bir İtalyan lezzeti, tatlı veya puding diyebileceğimiz yapımı pratik bir tat

MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 paket krema ( 300 ml  )
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1,5 çorba kaşığı toz jelatin
  • 3 damla vanilya veya 2 damla acı badem aroması ( ben acı badem aroması kullandım )
YAPIMI
  1. sütün yarısını ayırıp içine jelatini ekleyin ve ara sıra karıştırın
  2. diğer yanda kalan sütü, kremayı ve şekeri tencereye alıp, arada bir karıştırarak kaynatın
  3. jelatinli sütü karıştırarak tencereye ilave edin
  4. bir kaç tur karıştırmaya devam ederek jelatini eritin, badem yada vanilya aromasını ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
  5. küçük boy cup yada kaseleri ıslatıp suyunu dökün, tatlıyı üstlerinde boşluk kalacak şekilde pay edin
  6. tatlı oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın en az 3-4 saat katılaşması için bekletin
  7. tatlınızı servis etmeden önce kasenin yanlarından bir bıçakla geçin ve ters çevirerek bir tabağa çıkarın, üstüne dilediğiniz sosu döküp servis edin
( ben hazır sos kullandım kendiniz yapmak isterseniz buradaki sosu istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz yada çikolata sos kullanmak isterseniz buraya bakabilirsiniz )

afiyet olsun

NOT : bu ölçülerden 4 küçük kase çıktı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler