26.02.2015

DEREOTLU MISIR EKMEĞİ

Selam,
uzun zamandır denemek istediğim tariflerden biri de mısır ekmeği idi, keskin tatlardan hoşlananlar için güzel bir ekmek çeşidi özellikle tulum peyniri ile denemenizi öneririm
ben ekmeğin kalın , kek gibi olmasını istemediğim için büyük boy borcamda pişirdim, daha kalın olsun derseniz ufak boy bir fırın kabı kullanın sevgiler.

MALZEMELER
  • 2,5 su bardağı mısır unu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su (kaynatılmış olacak ilk sıcaklığı çıkınca eklenecek)
YAPIMI

su hariç malzemeleri karıştırma kabına alıp çırpıcıyla karıştırın,suyu ekleyip hepsini birden homojen şekilde karıştırın ( akıcı kek kıvamında olacak )
karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına boşaltıp, yayın


170 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin ( kürdan testi yapın kürdan temiz çıkıyorsa pişmiştir)

pişen ekmeği fırından alıp sıcakken istediğiniz büyüklükte kesin



AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler