16.01.2015

YUFKASIZ PIRASA BÖREĞİ

Merhabalar , daha önce yaptığım pırasa mücveri ne alternatif olacak bir reçete
bu kez biraz farklı olarak içine patates ekledim ve  yufkasız ,börek havasında lezzetli bir reçete ortaya çıktı denemenizi öneririm.

malzemeler
  • yarım kilo pırasa
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 büyük patates
  • 1 er çay kaşığı tuz, karabiber, sarımsak tozu
  • yarım paket krema ( 100 ml )
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı rendelenmiş beyaz peynir yada kaşar
  • kabı yağlamak için: sıvı yağ
yapımı

pırasaları temizleyip yıkayın ve ince ince kesin, geniş bir tavaya alın üstüne 2 kaşık yağı ekleyip pırasalar yumuşayana kadar soteleyin

patatesleri soyup yıkayın ve bir kaç parçaya kesin, tencereye alın üstüne su ve tuz ekleyip yumuşayana kadar haşlayın sonra suyunu süzüp püre haline getirin

sotelenmiş pırasayı, haşlanmış patatesi, yumurtayı, baharatları, unu ve kremayı bir kapta bütünleşene kadar karıştırın
yağladığınız kare yada dikdörtgen orta boy bir fırın kabına malzemeyi boşaltın, bir kaşıkla düzelterek yayın
son olarak üstüne peynir rendesini serpip 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve üstü kızarana kadar pişirin

fırından aldığınız böreği 15 dakika kadar dinlendirin sonra kare dilimlere ayırın spatulayla servis edin


afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler