malzemeler
kakao hariç malzemeleri kaba alıp yoğurun
hamuru iki parçaya ayırın, bir parçasına kakaoyu ekleyip yoğurun
sonra iki renk hamuru, ayrı ayrı strece sarıp 15 dakika buzluğa atın
hamurları buzluktan alın, sardığınız streçlerin üstünde ayrı ayrı merdaneyle açıp, inceltin
daha sonra açtığınız iki parçayı üst üste koyun ve streç yardımıyla rulo şeklinde sarın
rulo dan 1 cm kalınlığında parçalar kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
( kurabiye çok fazla renk almamalı, baktınız rengi dönmeye başladı fırından alın )
bu ölçülerde 24 adet kurabiye çıkıyor
afiyet olsun
- 1 yumurta sarısı
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
- 1 silme su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 limon kabuğu rendesi ( rendenin ince kısmıyla )
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
kakao hariç malzemeleri kaba alıp yoğurun
hamuru iki parçaya ayırın, bir parçasına kakaoyu ekleyip yoğurun
sonra iki renk hamuru, ayrı ayrı strece sarıp 15 dakika buzluğa atın
hamurları buzluktan alın, sardığınız streçlerin üstünde ayrı ayrı merdaneyle açıp, inceltin
daha sonra açtığınız iki parçayı üst üste koyun ve streç yardımıyla rulo şeklinde sarın
rulo dan 1 cm kalınlığında parçalar kesip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
( kurabiye çok fazla renk almamalı, baktınız rengi dönmeye başladı fırından alın )
bu ölçülerde 24 adet kurabiye çıkıyor
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.