Ana içeriğe atla

PORTAKAL AROMALI İRMİK TATLISI

İRMİK TATLISI TARİFİ
malzemeler
  • 1 litre süt
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı irmik
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • yarım paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi (rendenin ince kısmıyla)
yapımı
  1. bütün malzemeyi tencereye alıp bütünleşene kadar karıştırın
  2. tencereyi ocağa alın ve sürekli karıştırarak,koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  3. muhallebiyi cup yada bardaklara paylaştırın (dilerseniz resimdeki gibi portakal kabuğunda servis edebilirsiniz, bunun için portakalı enine ikiye kesin , içini boşaltın ve muhallebi doldurun)
  4. tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra üstünü kapatarak buzdolabında soğutun

afiyet olsun...

Yorumlar

  1. İrmik tatlısını çok severim. sunumu farklı ve güzel. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim bildiğimiz hafif bir tatlı , arada sırada değişik sunumlar yapmak güzel oluyor :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE