OTLU POĞAÇA

MALZEMELER
  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • bir kaç dal kıyılmış maydanoz ve dereotu
  • 3,5 su bardağı un
  • İÇİNE : 1 kase rendelenmiş beyaz peynir
  • ÜSTÜNE: 1 yumurta sarısı, çörek otu
YAPIMI

un hariç malzemeleri kaba alın, azar azar unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur hazırlayın
hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar alıp elinizde açın ve peynir koyup klasik tarzda kapatın
hazırladığınız poğaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
üstlerine yumurta sarısını sürün ve çörek otu serpin
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

afiyet olsun

Yorumlar