Portakal aromasını seviyorsanız bu reçeteyi mutlaka deneyin, çoooook lezzetli bir kek
MALZEMELER
yumurta, şeker ve yağı mikserle veya tel çırpıcıyla güzelce çırpın
(bu aşamadan sonra miksere gerek yok ,bir spatula ile karıştırabilirsiniz)
portakal kabuğunu rendeleyip ekleyin
yoğurt ve portakal suyunu ekleyin karıştırın
kakao, kabartma tozu ve unu da ilave edip hepsini bir karıştırın
yağlanmış kek kalıbına malzemeyi boşaltıp, düzeltin
160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin
(fırına göre süre değişir bir kürdan batırıp test edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
pişen kekiniz ılıyınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın, üstünü dilediğiniz gibi süsleyin
ben çikolata sos kullandım ve portakal kabuğuyla süsledim
afiyet olsun..
MALZEMELER
- 3 yumurta
- 125 gram oda sıcaklığında yumuşak tereyağ
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 portakal suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- 8 çorba kaşığı un
yumurta, şeker ve yağı mikserle veya tel çırpıcıyla güzelce çırpın
(bu aşamadan sonra miksere gerek yok ,bir spatula ile karıştırabilirsiniz)
portakal kabuğunu rendeleyip ekleyin
yoğurt ve portakal suyunu ekleyin karıştırın
kakao, kabartma tozu ve unu da ilave edip hepsini bir karıştırın
yağlanmış kek kalıbına malzemeyi boşaltıp, düzeltin
160 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin
(fırına göre süre değişir bir kürdan batırıp test edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
pişen kekiniz ılıyınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın, üstünü dilediğiniz gibi süsleyin
ben çikolata sos kullandım ve portakal kabuğuyla süsledim
afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.