Benim gibi kahve tadını sevenler için, ağızda dağılan nefis bir kurabiye denemeyen çok şey kaçırır :)
MALZEMELER
un hariç bütün malzemeleri kaba alıp karıştırın
unun 2 bardağını ekleyin yoğurun, sonra kontrollü olarak azar azar kalan unu ilave edip hamuru toparlayın
( hamurun kıvamı çamur kıvamında oluyor ,elinize alıp bakın şekil verebiliyorsanız un eklemeyi bırakın)
hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
( kurabiyenin altı renk aldıysa pişmiştir)
afiyet olsun
MALZEMELER
- 1 su bardağı ay çiçek yağı
- 2 çorba kaşığı esmer toz şeker
- 1 poşet sade kremşanti ( toz halinde )
- 1 çorba kaşığı toz kahve ( nescafe , filtre , Türk kahvesi hepsi olur ben fındık aromalı filtre kahve kullandım )
- 3-3,5 su bardağı un
un hariç bütün malzemeleri kaba alıp karıştırın
unun 2 bardağını ekleyin yoğurun, sonra kontrollü olarak azar azar kalan unu ilave edip hamuru toparlayın
( hamurun kıvamı çamur kıvamında oluyor ,elinize alıp bakın şekil verebiliyorsanız un eklemeyi bırakın)
hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin
175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
( kurabiyenin altı renk aldıysa pişmiştir)
afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.