8.12.2014

UN KURABİYESİ

Merhabalar,
un kurabiyesini bilmeyenimiz yoktur,genelde sevilen klasik bir kurabiyedir,ancak her yapılan da istediğiniz kıvamda ve lezzette olmaz, işte bu lezzetin sırrı yağda saklı :)
buradaki sır kullandığınız margarin yada tereyağının suyunu almak veya ben uğraşmak istemiyorum diyorsanız Vita yada Biskin türü bir yağ kullanmaktan geçiyor ki ağızda dağılan bir un kurabiyeniz olsun
denemek isterseniz işte reçetemiz

MALZEMELER
  • 250 gr susuz margarin (oda sıcaklığında yumuşak)
  • 3 su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • ÜSTÜNE: pudra şekeri
YAPIMI

yağı ve pudra şekerini kaba alın , yoğurarak bütünleştirin
vanilyayı ekleyin karıştırın ve yavaş yavaş un ilave ederek ,ele yapışmayan bir hamur elde edin
hazırladığınız hamuru bir streçe sarıp 10 dakika buzluğa kaldırın
süre sonunda hamuru alıp iki parçaya bölün
her bir parçayı uzun bir rulo haline getirin, ruloları bıçakla verev şeklinde kesin
üstlerine çatalla bastırıp iz verin


hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin
180 derecede ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin
kurabiyeler oda sıcaklığına geldiğinde pudra şekeri ile kaplayın
afiyet olsun..

SUSUZ YAĞIN HAZIRLANIŞI

katı margarini eritin ( ben sana hamur işi kullandım) ılıyınca buzdolabına koyun donsun
donan yağı kenarından bir bıçakla kaldırdığınızda altında su olduğunu göreceksiniz, yağı başka bir kaba alın suyu dökün (İKİNCİ RESİMDEKİ GİBİ)
yağın tekrar oda sıcaklığına gelmesini bekleyip kurabiyeyi hazırlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler