4.12.2014

SİMİT POĞAÇA

Çıtır çıtır simit tadında, nefis bir poğaça reçetesi deneyin derim :)

MALZEMELER
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İÇİNE: 1 kase rende kaşar peyniri
  • ÜSTÜNE: 2 çorba kaşığı pekmez ,su (pekmezi su bardağına koyun üstünü su ile tamamlayın yani 1 su bardağı pekmezli su olacak)
  • bol susam
YAPIMI

hamuru için sütü, suyu, şekeri ve mayayı karıştırma kabına alıp ,parmak uçlarınızla karıştırın
diğer hamur malzemelerini de ekleyip yoğurun
hamurun üstünü kapatıp oda ısısında, 30 dakika mayalanmaya bırakın

hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tezgahta elinizle bastırarak büyütün, açın
içine kaşar peynir koyup klasik poğaça tarzında kapatın, pekmezli suya batırın ve süzdürerek susama bulayın yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın
tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın


poğaçaları 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

sıcak yada ılık servis edin
afiyet olsun..

NOT: özellikle sıcak yemenizi öneririm, eğer poğaça artarsa soğutup poşetleyin ve dondurucuya kaldırın, dilediğiniz zaman dondurucudan alıp fırında ısıtarak tüketebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler