Ana içeriğe atla

BAL KABAKLI VE TAHİNLİ MUFFİN

MALZEMELER
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı haşlanmış bal kabağı püresi
  • 1 su bardağı tahin
  • yarım çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
YAPIMI

şeker ve yumurtayı çırpın, diğer tüm malzemeleri sırayla ekleyip homojen bir karışım elde edin
hamuru  muffin kalıplarına, üstlerinde 1 parmak boşluk bırakarak doldurun
160 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin
(fırına göre süre değişir bir kürdan batırıp test edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)


pişen muffinleri oda sıcaklığına gelene dek bekletin
ben evde biraz şeker hamurunu açıp yıldız kurabiye kesicisi ile kestim ve muffinlerin üstüne biraz su ile yapıştırdım
(şeker hamuru kullanacaksanız muffinleri iyice soğutun)

sizler dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz, örneğin muffinlerin üstüne pudra şekeri eleyebilirsiniz

afiyet olsun :)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE