6.11.2014

ZEYTİNYAĞLI, ELMALI KEREVİZ

Merhabalar

MALZEMELER
  • 4 adet orta boy kereviz
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 ufak boy doğranmış havuç
  • 1 adet büyük boy yeşil,, ekşi elma
  • yarım limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 çorba kaşığı un, su 
YAPIMI

bir kaba temiz su koyun ve içine unu ekleyip karıştırın
kerevizleri soyup yıkayın büyük küpler halinde doğrayın ve hazırladığınız suya atın (kararmaması için)

tencereye yağı soğanı,havucu ve sarımsağı alın 1-2 tur kokusu çıkana kadar çevirin
şekeri, tuzu, limon suyunu ilave edin
kerevizleri sudan çıkarıp tencereye ekleyin
elmayı da soyup da iri iri doğrayın ve kerevize ekleyin
son olarak kerevizleri çıkardığınız unlu sudan , yemeğin üstüne gelecek kadar doldurun
ve pişirmeye bırakın

afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler