27.11.2014

PRATİK TUZLU

Selam,
geçenlerde eşim için acele bir şekilde hazırladığım bu reçeteyi, sizlerle de paylaşmak istedim
oldukça lezzetli olmuştu 1 tepsiyi yedik diyebilirim :)
o anda uydurduğum bir tarif olduğu için bir adı yok, bende adına pratik tuzlu demek istedim işte malzemeleri
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı galeta unu
  • 6 çorba kaşığı un
  • 1 kahve fincanı süt 
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı tuzsuz taze kaşar yada beyaz peynir rendesi
yumurtayı kaba kırın, diğer malzemeleri de ekleyip spatula yada kaşıkla karıştırın
tepsiye yağlı kağıt serin yada yağlayın
malzemeden kaşıkla parçalar alıp tepsiye dizin, hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin
180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin

NOT:
1- hamurun kıvamı katı kek hamuru kıvamında olacak, tepsiye koyduğunuzda fazla yayılmaması lazım, unun cinsi yada yumurtanın boyu ölçüde fark edebilir, hamurunuz cıvık olursa 2 kaşık daha galeta unu ekleyin
2- ben eklemedim ama kabartma tozu da ilave edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler