18.11.2014

PEYNİRLİ PASTAHANE PİDESİ

MALZEMELER
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket ınstant maya
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı oda ısısında tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
  • İÇİNE: ufalanmış beyaz peynir, maydanoz (bir kase kadar peynire bir kaç dal kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın)
  • ÜSTÜNE: 1 kase kaşar rendesi, 2 yumurta sarısı
YAPIMI

sütü, suyu ,şekeri ve mayayı karıştırma kabına alıp parmaklarınızla karıştırmaya başlayın
yumurtayı, yağları, tuzu ekleyin karıştırın
kontrollü olarak unu ilave ederek yumuşak bir hamur oluşturun
hamurun üzerini kapatarak oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın

elinizi biraz yağlayarak mayalanan hamurdan tenis topu büyüklüğünde parçalar alıp tezgahta ,elinizle açın (hamur ele yapışabilir o nedenle hafifçe elimizi yağlıyoruz)
ortasına malzemeden koyup uçlarını birleştirerek kapatın
tüm hamuru aynı şekilde hazırladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin

pidenin kenarlarına yumurta sarısı sürün
ortadaki açık kısımlara da kaşar rendesi serpin
180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

afiyet olsun..

NOT: ben unun 1 bardağını tam buğday unu kullandım dilerseniz tamamında esmer un kullanabilirsiniz, fakat o zaman un ölçüsü değişecektir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler