17.11.2014

PALAMUT KÖFTESİ

Selam,
palamut mevsiminde ,palamut köftesini severek yapar ve yeriz denemediyseniz tavsiye ederim

MALZEMELER
  • 5 dilim palamut balığı (takoz şeklinde dilimlenmiş olarak)
  • 1 yumurta
  • 2 dilim ufalanmış ekmek içi
  • 1 adet ufak soğan rendesi
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü (önceden sıcak suya koyun şişsin)
  • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • KIZARTMAK İÇİN: ay çiçek yağı, 1 kase un ve mısır unu karışımı
YAPIMI

balığı haşlayıp süzün , derisini ve kılçığını ayıklayın ve elinizle ufak parçalara ayırıp kaba alın

soğanı ve fıstığı 1 kaşık yağla hafifçe soteleyin karıştırma kabına alın
üstüne üzümü, dereotunu, yumurtayı, ekmek içini ve baharatları ekleyin karıştırın
son olarak balıkları ilave edip yoğurun
oval köfteler hazırlayıp tabağa dizin

hazırladığınız köfteleri una bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın
köfteleri, havlu kağıt serdiğiniz bir tabağa çıkarın fazla yağını çeksin sonra servis tabağına aktarın


afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler