ELMALI KURABİYE /ELMALI POĞAÇA

Elmalı kurabiye ,çay saatlerinin vazgeçilmez klasik tarifleri arasında yerini almış bir lezzet
hala denememiş olanlar için reçeteyi paylaşmak istedim bence tarif defterinize not etmenizde fayda var.

MALZEMELER
  • HAMURU İÇİN: 100 gr eritilmiş margarin yada tereyağı 
  • 1 çay bardağı yoğurt (100 ml bardak ile)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ            
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı un (200 ml bardak ile)
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • İÇ MALZEMESİ: 3 adet orta boy rendelenmiş elma, 4 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • ÜSTÜNE: pudra şekeri
YAPIMI

önce iç malzemesini hazırlayın soğusun, bunun için elmayı ve şekeri bir tavaya alın karıştırın
elmalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin
tarçını ve cevizi ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın

un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
yavaş yavaş unu ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun
hamuru buzdolabına koyup 10 dakika kadar dinlendirin
dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahta yuvarlak olacak şekilde ,yarım santim kalınlığında açın ve uzun üçgen parçalar halinde kesin
geniş kısımlarına elmalı harç koyup rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin

180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dakika, kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin


pişen kurabiyeleri oda sıcaklığına gelene dek bekletin, daha sonra bir süzgeç yardımıyla üstlerine pudra şekeri serpin
nefis kurabiyelerimiz servise hazır afiyet olsun :)

NOT: elmalı kurabiyeleri daha pratik bir şekilde yapmak isterseniz aşağıdaki resimde olduğu gibi klasik poğaça şeklinde hazırlayabilirsiniz


Yorumlar