ELMALI KURABİYE

Elmalı kurabiye,çay saatlerinin vazgeçilmez klasik tarifleri arasında yerini almış bir lezzet
hala denememiş olanlar için reçeteyi paylaşmak istedim bence tarif defterinize not etmenizde fayda var.

MALZEMELER
  • HAMURU İÇİN: 125 gr oda ısısında margarin yada tereyağ (sana hamur işi kullandım)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 7 dolu çorba kaşığı un
  • İÇ MALZEMESİ: 2 adet orta boy rendelenmiş elma, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
  • ÜSTÜNE: pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı kadar nişasta (hamuru açarken kullanmak için)
YAPIMI

önce iç malzemesini hazırlayın soğusun, bunun için elmayı ve şekeri bir tavaya alın karıştırın
elmalar suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin
tarçını ve cevizi ilave edip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın

un hariç hamur malzemelerini karıştırma kabına alın
yavaş yavaş unu ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun
hamuru buzdolabına koyup 10 dakika kadar dinlendirin

tezgahın üstüne biraz nişasta serpin
dinlenen hamuru tezgahta yuvarlak olacak şekilde ,yarım santim kalınlığında açın ve uzun üçgen parçalar halinde kesin
geniş kısımlarına elmalı harç koyup rulo şeklinde sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin

170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika, kurabiyeler pembeleşene kadar pişirin



pişen kurabiyeleri oda sıcaklığına gelene dek bekletin, daha sonra bir süzgeç yardımıyla üstlerine pudra şekeri serpin
nefis kurabiyelerimiz servise hazır afiyet olsun :)

NOT: elmalı kurabiyeleri daha pratik bir şekilde yapmak isterseniz ikinci resimde olduğu gibi klasik poğaça şeklinde hazırlayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.