YUMURTALI GÖZLEME

Hafta sonu kahvaltınız için leziz bir öneri :)


malzemeler
  • 1 yufka
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı kadar  kaşar peyniri rendesi
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
yapılışı

yufkayı tezgaha yayın ve iki ucundan katlayıp ortada birleştirin
birleştirdiğiniz kısıma yani ortasına peynir rendesini serpin ve yumurtayı kırın
yufkanın yanların içe doğru  katlayın uzun kenarları da malzemenin üstüne doğru katlayın
ve iki yanını üst üste katlayıp bitirin (paket yapar gibi)


yapışmaz tabanlı bir tavayı ısıtın
1 kaşık yağı ekleyin ve gözlemeyi tavaya yerleştirin, alt kısmı kızarana kadar kısık ateşte pişirin
sonra kalan yağı ekleyip gözlemeyi ters çevirin aynı şekilde diğer yüzünü de kızarana kadar pişirin
servis tabağına alın ve çapraz olarak 4 parçaya kesin
sıcak olarak servis edin

afiyet olsun..

not: gözleme 1 kişiliktir ,malzemeleri çoğaltarak kişi sayınıza göre yapabilirsiniz, hatta fazla iştahlı olmayan 2 kişi kişi için 1 yufka da yeterli olacaktır

Yorumlar