malzemeler
- 1 yufka
- 1 yumurta
- yarım su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağ
yufkayı tezgaha yayın ve iki ucundan katlayıp ortada birleştirin
birleştirdiğiniz kısıma yani ortasına peynir rendesini serpin ve yumurtayı kırın
yufkanın yanların içe doğru katlayın uzun kenarları da malzemenin üstüne doğru katlayın
ve iki yanını üst üste katlayıp bitirin (paket yapar gibi)
yapışmaz tabanlı bir tavayı ısıtın
1 kaşık yağı ekleyin ve gözlemeyi tavaya yerleştirin, alt kısmı kızarana kadar kısık ateşte pişirin
sonra kalan yağı ekleyip gözlemeyi ters çevirin aynı şekilde diğer yüzünü de kızarana kadar pişirin
servis tabağına alın ve çapraz olarak 4 parçaya kesin
sıcak olarak servis edin
afiyet olsun..
not: gözleme 1 kişiliktir ,malzemeleri çoğaltarak kişi sayınıza göre yapabilirsiniz, hatta fazla iştahlı olmayan 2 kişi kişi için 1 yufka da yeterli olacaktır
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.