31.10.2014

TAVUKLU PİLAV

MALZEMELER
  • 3 su bardağı pilavlık pirinç
  • 4 su bardağı sıcak tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 adet derili tavuk göğsü
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • damak tadınıza göre tuz ve karabiber
YAPILIŞI

önce tavuk göğsünü biraz tuz eklediğiniz suda haşlayın ve suyunu süzüp ayırın
tavuğu ayıklayıp, didikleyin (yani lif lif ayırın)

pirinci güzelce yıkayıp süzün

pilav tenceresine yağı alın, eritin ve pirinci ekleyip biraz kavurun
tuzu, biberi ve nohudu ilave edin karıştırın
suyunu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp ,pilav suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin

suyunu çeken pilavın üstüne tavukları ekleyin ve 1-2 dakika daha kısık ateşte bekletip ocağı kapatın
pilavınızı 10 dakika kadar dinlendirin
daha sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz

afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler