Selam,
klasik karamelli trileçeye alternatif, vişneli olarak denedim süper hafif ve çok lezzetli oldu mutlaka denemenizi öneririm
hamuru için malzemeler
yapılışı
hamuru için yumurtaları kaba alıp, mikserle krema kıvamına gelene dek iyice çırpın
diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın
yağladığınız kare fırın kabına dökün ve kabı bir kaç kez tezgaha vurun
160 derecede üstü kızarana kadar pişirin
(kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
şerbeti için süte şekeri ekleyip hafif ılıtın ve ocaktan alın, kremayı ekleyip karıştırın
fırından aldığınız pandispanyayı 5 dakika beklettikten sonra bir kürdan veya sivri uçlu bıçakla tüm yüzeyde delikler açın (şerbeti iyice içine alabilsin diye),üstüne hazırladığınız şerbeti dökün ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin, daha sonra üstünü streçleyip buzdolabına kaldırın
vişne sosu için , vişneyi,suyu,şekeri tencerede karıştırın
el blendrıyla püre haline getirin
nişastayı ekleyip karıştırın ve ocağa alın
sos koyulaşana dek karıştırarak pişirin ,ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak ılıtın
buzdolabından tatlıyı alıp üstüne vişne sosunu döküp, düzeltin ve tekrar buzdolabına kaldırın
4-5 saat dinlendirin (1 gece kalırsa daha iyi olur)
nefis ,hafif tatlınız hazır kare dilimleyip servis edin
afiyet olsunnn
klasik karamelli trileçeye alternatif, vişneli olarak denedim süper hafif ve çok lezzetli oldu mutlaka denemenizi öneririm
hamuru için malzemeler
- 4 adet büyük boy yumurta
- 10 çorba kaşığı toz şeker
- 8 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 4 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
- yarım su bardağından biraz fazla su
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı mısır nişastası
yapılışı
hamuru için yumurtaları kaba alıp, mikserle krema kıvamına gelene dek iyice çırpın
diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın
yağladığınız kare fırın kabına dökün ve kabı bir kaç kez tezgaha vurun
160 derecede üstü kızarana kadar pişirin
(kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)
şerbeti için süte şekeri ekleyip hafif ılıtın ve ocaktan alın, kremayı ekleyip karıştırın
fırından aldığınız pandispanyayı 5 dakika beklettikten sonra bir kürdan veya sivri uçlu bıçakla tüm yüzeyde delikler açın (şerbeti iyice içine alabilsin diye),üstüne hazırladığınız şerbeti dökün ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin, daha sonra üstünü streçleyip buzdolabına kaldırın
vişne sosu için , vişneyi,suyu,şekeri tencerede karıştırın
el blendrıyla püre haline getirin
nişastayı ekleyip karıştırın ve ocağa alın
sos koyulaşana dek karıştırarak pişirin ,ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak ılıtın
buzdolabından tatlıyı alıp üstüne vişne sosunu döküp, düzeltin ve tekrar buzdolabına kaldırın
4-5 saat dinlendirin (1 gece kalırsa daha iyi olur)
nefis ,hafif tatlınız hazır kare dilimleyip servis edin
afiyet olsunnn
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.