VİŞNELİ TRİLEÇE

Selam,
klasik karamelli trileçeye alternatif, vişneli olarak denedim süper hafif ve çok lezzetli oldu mutlaka denemenizi öneririm

hamuru için malzemeler
  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 8 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
şerbeti için
  • 4 su bardağı süt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket krema (200 ml)
vişne sosu için
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • yarım su bardağından biraz fazla su
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası

yapılışı

hamuru için yumurtaları kaba alıp, mikserle krema kıvamına gelene dek iyice çırpın
diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın
yağladığınız kare fırın kabına dökün ve kabı bir kaç kez tezgaha vurun
160 derecede üstü kızarana kadar pişirin
(kürdan batırıp kontrol edin temiz çıkıyorsa pişmiştir)

şerbeti için süte şekeri ekleyip hafif ılıtın ve ocaktan alın, kremayı ekleyip karıştırın

fırından aldığınız pandispanyayı 5 dakika beklettikten sonra bir kürdan veya sivri uçlu bıçakla tüm yüzeyde delikler açın (şerbeti iyice içine alabilsin diye),üstüne hazırladığınız şerbeti dökün ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin, daha sonra üstünü streçleyip buzdolabına kaldırın

vişne sosu için , vişneyi,suyu,şekeri tencerede karıştırın
el blendrıyla püre haline getirin
nişastayı ekleyip karıştırın ve ocağa alın
sos koyulaşana dek karıştırarak pişirin ,ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak ılıtın

buzdolabından tatlıyı alıp üstüne vişne sosunu döküp, düzeltin ve tekrar buzdolabına kaldırın
4-5 saat dinlendirin (1 gece kalırsa daha iyi olur)
nefis ,hafif tatlınız hazır kare dilimleyip servis edin

afiyet olsunnn

Yorumlar

  1. Vişne sosuyla güzel oluyordur tahmin ediyorum. Elinize sağlık... Ben karamalli yaptım bu zamana kadar hep, çok güzel oluyor. Biraz fark var gibi benim yaptığım tarifle.

    http://www.adimadimyemektarifi.com/trilece-tatlisi-tarifi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. karamelli olarak da yaptım o ayrı bir lezzet tabi ki ,ama vişneli de güzel oldu deneyebilirsiniz
      sizinde elinize sağlık şimdi sitenize baktım çok fazla farkı yok aslında malzeme olarak
      teşekkürler yorum için :)

      Sil
    2. ya ben vişne sosu yerine vişne reçeli kullansam bir sorun olur mu ?

      Sil
    3. Merhabalar, çok koyu kıvamda bir reçel değilse olabilir ama sosla yapmanızı öneririm sevgiler

      Sil
  2. Harika olmuş,çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler :)

      Sil
  3. Visne yerine visne suyu kullandim bi problem olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. problem olmaz ,sadece vişne suyu ve nişasta ile de yapabilirsiniz

      Sil
  4. bugday nişastası olur mu

    YanıtlaSil

Yorum Gönder