VANİLYA SOSLU HAVUÇLU KEK

kek tarifleri
Selam,
havuçlu keki bilmeyen yoktur sanırım, birde vanilya sosu ile denemenizi tavsiye ederim çooook lezzetli oldu benden söylemesi :)

24 santimlik kalıp için malzemeler
  • 3 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 er paket vanilya ve kabartma tozu
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 9 dolu çorba kaşığı un
  • kalıbı yağlamak için 1 tatlı kaşığı kadar margarin + biraz un
yapılışı
önce kalıbı fırça yardımıyla yağlayın ve un serpin, unun fazlasını kalıbı ters çevirerek dökün

karıştırma kabına önce yumurta ve şekeri koyup mikserle çırpın
yağı ve sütü ilave edin çırpın
havucu ekleyin karıştırın
un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın
hamuru kalıba boşaltın ve hafifçe bir kaç kez tezgaha vurun böylece hem hamur eşit dağılmış olacak hemde içindeki hava çıkacak ve iyi kabaracak

160 dereceye ayarladığınız fırına verin (ben kek pişirirken ön ısıtma yapmıyorum) yaklaşık 40 dakika pişirin
fırına göre süre değişebilir kürdan batırıp kontrol edin ,temiz çıkıyorsa pişmiştir
pişen keki fırından alın ve ılımasını bekleyin daha sonra kalıptan çıkarıp servis tabağına aktarın
vanilya sos hazırlayıp kekin üstüne dökün soğumaya bırakın
afiyet olsun


not: kekiniz artarsa üstünü kapatarak buzdolabında saklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri