Ana içeriğe atla

LOKUMLU KURABİYE

Merhabalar,
misafirlerinize ikram edilebilecek güzel bir kurabiye reçetesi

malzemeler
  • 1 yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 150 gram eritilmiş ılımış bitkisel margarin
  • aldığı kadar un ( 14-15 çorba kaşığı)
  • 1 kutu güllü lokum
  • üstüne serpmek için yeterince pudra şekeri
yapılışı

un hariç malzemeleri karıştırma kabına alın ve yavaş yavaş unu ekleyip hamuru yoğurun, toparlayın
ele yapışmayan bir hamur oluşturun (resim 1)

hamuru iki parçaya bölün ve tezgahta yarım santim kalınlığında açın
hamurdan uzun şeritler kesin ,şeritleri de ikiye kesin
şeritlerin ucuna lokum koyup rulo şeklinde sarın ( resim 3 )
diğer parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın

hazırladığınız kurabiyeleri pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin (resim 2)
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin (resim 4 )


pişen kurabiyeleri fırından alın ve oda sıcaklığına gelene dek bekletin
daha sonra bir süzgeç yardımıyla üstlerine pudra şekeri serpin


afiyet olsun :)

not:
1-bu malzemelerden 30 adet kurabiye çıktı
2-benim lokumlarım güllü ve büyük boydu ortadan kestim, sizler ufak lokum ve dilediğiniz çeşit kullanabilirsiniz
3-kurabiyelerin şeklini mutfak sırlarında görüp beğenmiştim ama sizler kurabiyelerin şekliyle uğraşmak istemiyorsanız ,basit poğaça tarzında da yapabilirsiniz sevgiler..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE