KAHVALTILIK ŞEKERSİZ İNCİR PÜRESİ

ŞEKERSİZ REÇEL
Şeker kullanmak istemeyenler için, kahvaltıda reçel yerine tüketebileceğiniz, lezzetli bir meyve püresi denemenizi öneririm sevgiler..

malzemeler
  • 5 tane taze incir
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • yarım limon suyu
yapılışı

inciri yıkayıp kabuklarını soyun ve su ile birlikte tencereye alın, 5 dakika kaynatın
daha sonra el blendryla incirleri, suyuyla birlikte püre haline getirin
tarçını ilave edin 10 dakika kısık ateşte pişirin
(ara sıra karıştırın dibi tutmasın)
süre sonunda limonu ekleyip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın
incir püresini bir kavanoza koyun, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında saklayın

afiyet olsun :)

not: ben deneme amaçlı az yaptım siz istediğiniz kadar arttırabilirsiniz, bu ölçülerden 1 orta boy kavanoz çıktı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.