21.08.2014

ZEYTİNYAĞLI NOHUT

Merhabalar,
yaz ayları için ılık yada soğuk olarak yenebilecek lezzetli bir reçete deneyin derim:)

malzemeler
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut (biraz diri şekilde haşlanmış, tam pişmemiş olmalı)
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 adet büyük boy, küp küp doğranmış domates
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 adet ufak ufak kesilmiş kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 2 su bardağı su
yapılışı

tencereye yağı, soğanı, sarımsağı alın ve hafif kokusu çıkana kadar çevirin, biberi ekleyin 1-2 tur çevirin
domatesi ve salçayı ilave edin karıştırın 2-3 tur daha çevirin
nohudu, pul biberi ve tuzu ilave edin karıştırın
son olarak suyu ilave edip son bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın
tüm malzemeler yumuşayıp suyu azalana kadar pişirin

ılık yada soğuk servis edin afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler