Ana içeriğe atla

ZEYTİNYAĞLI FASULYE (AYŞE KADIN)

Yazın sevilen yemeklerindendir taze fasulye, bende sık sık yaptığım bu yemeği siteye koymadığımı fark ettim ve arşivde bulunması için paylaşıyorum yemek yapmaya yeni başlayanlara gelsin:)

malzemeler
  • 1 kilo taze fasulye (Ayşe kadın)
  • 2 adet büyük boy, rendelenmiş domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • damak tadınıza göre tuz ve karabiber
  • 2 su bardağı su
yapılışı

fasulyeyi yıkayın ve kenar kılçıklarını temizleyip ortadan ikiye kesin

tencereye soğanı sarımsağı ve yağı ekleyip hafif kavurun
salçayı ve domatesi ekleyip karıştırın
fasulyeyi ilave edin karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 5-6 dakika bırakın ,süre sonunda fasulyelerin hacmi biraz azalmış olacaktır, tuzu ve biberi ekleyin
son olarak su ilave edip bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın

not:
fasulyenin cinsine bağlı olarak su eklenebilir, ayrıca fasulyenin domates miktarını arttırıp su eklemeden de pişirmek mümkün fakat ben bu şekilde pişirmeyi tercih ediyorum

afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE