Selam,
vişne mevsiminde iken bu reçeteyi yapıp dolabınızda bulundurun
malzemeler
vişneleri yıkayın, saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın
üstüne şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak 3-4 saat bekletin
beklettiğiniz şekerli vişneyi ocağa alın
şeker eriyip su halini alana kadar karıştırın ,şurup kaynamaya başladığında ocağı kısıp 15 dakika kaynatın
(oluşan köpüklerini alın reçel yapar gibi)
süre sonunda limonu ekleyin karıştırın 2 dakika sonra ocaktan alın
bir kabın üzerine süzgeç oturtun
şurubu süzgeçten geçirin, kalan tanelerini de bir tahta kaşıkla ezerek iyice süzdürün
süzmüş olduğunuz şurubu bir kavanoza doldurun, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın
kullanmak istediğinizde bardağın boyutuna göre 2-3 kaşık şurup koyup, üzerini soğuk su ile tamamlayın ve karıştırın
dilerseniz buz ekleyebilirsiniz
not: kalan ezilmiş vişne tanelerini keklerde, kurabiyede kullanabilirsiniz
kolay gelsin :)
vişne mevsiminde iken bu reçeteyi yapıp dolabınızda bulundurun
malzemeler
- 1 kilo vişne
- 750 gr toz şeker
- yarım limon suyu
vişneleri yıkayın, saplarını ve çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın
üstüne şekeri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak 3-4 saat bekletin
beklettiğiniz şekerli vişneyi ocağa alın
şeker eriyip su halini alana kadar karıştırın ,şurup kaynamaya başladığında ocağı kısıp 15 dakika kaynatın
(oluşan köpüklerini alın reçel yapar gibi)
süre sonunda limonu ekleyin karıştırın 2 dakika sonra ocaktan alın
bir kabın üzerine süzgeç oturtun
şurubu süzgeçten geçirin, kalan tanelerini de bir tahta kaşıkla ezerek iyice süzdürün
süzmüş olduğunuz şurubu bir kavanoza doldurun, oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın
kullanmak istediğinizde bardağın boyutuna göre 2-3 kaşık şurup koyup, üzerini soğuk su ile tamamlayın ve karıştırın
dilerseniz buz ekleyebilirsiniz
not: kalan ezilmiş vişne tanelerini keklerde, kurabiyede kullanabilirsiniz
kolay gelsin :)
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.