18.08.2014

PUDİNGLİ KURABİYE

kurabiye tarifleri
Merhabalar,
lezzetli olduğu kadar pratik bir kurabiye reçetesi ,bu kurabiyeyi istediğiniz çeşit pudingle yapabilirsiniz, ben şekersiz olanlardan kullandım şekeri kendi damak tadıma göre ayarladım, eğer şekerli puding kullanırsanız şekeri 1 kaşık ekleyin veya hiç eklemeyin, hamuru oluşturduğunuzda minik bir parça alıp tadını kontrol edin sevgiler :)

malzemeler
  • 2 Türk kahvesi fincanı ay çiçek yağı
  • 1 paket şekersiz puding (alt resimdeki paket)
  • 4 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı toz badem
  • 2 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
yapılışı

un hariç malzemeleri karıştırma kabına alın
yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru toparlayın
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin
175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
fırına göre süre değişebilir, resimdeki gibi kurabiyelerin üstü hafif çatladıysa pişmiştir fırından alın
oda sıcaklığına gelene kadar bekletin, daha sonra servis tabağına aktarın


afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler