11.08.2014

DOMATES SOS

Selam,
bu sosu yapıp buzdolabında bulundurun, hemen hemen her yemeğe kullanabileceğiniz gibi makarnalarda ve pizzalarda da kullanabileceğiniz nefis bir sos

malzemeler
  • 2 kilo Çanakkale domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
yapılışı

domatesleri yıkayıp, rendenin büyük tarafıyla rendeleyip tencereye alın
tüm malzemeleri içine ekleyip kaynatın
sos kaynadıktan sonra ateşi kısın ve suyu azalana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirmeye devam edin
sosu kavanoza doldurup oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve buzdolabında muhafaza edin

domates sosunu saklamak isterseniz kavanoza doldurup sıcakken kapağını kapatın ve ters çevirerek soğumaya bırakın, buzdolabında kullanacağınız zamana kadar muhafaza edebilirsiniz

kolay gelsin:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler