10.07.2014

YOĞURTLU PATLICAN KIZARTMA

Selam,
yaz geldiğinde kızartmaları daha sık yapar olduk, patlıcan da hemen hemen herkesin yaptığı ve sevdiği lezzetlerden biri
uzun uzun tarife de gerek yok, sizlere kısaca yaptığımı anlatayım

3-4 adet patlıcanı alacalı soyup, küp küp doğruyoruz ve bir süre tuzlu suda bekletiyoruz
2 tane de çarliston biberi yıkayıp temizledikten sonra doğruyoruz
patlıcanları sudan alıp kağıt havluyla kurutuyoruz
patlıcan ve biberleri kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa çıkartıyoruz ki fazla yağını emsin
daha sonra servis tabağına aktarıyoruz
üstüne de sarımsaklı yoğurt döküp afiyetle yiyoruz:)
sevgiyle kalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler