VİŞNELİ CHEESECAKE

Merhabalar,
cheesecake sevenler için nefis bir reçete mutlaka deneyin

28 cm kelepçeli kalıp için malzemeler
tabanı için
  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 100 gr tereyağ
kreması için
  • 2 paket labne peyniri (400 gr)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 4 yumurta 
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilin
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krema (200 ml)
üstüne
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • yarım su bardağından biraz fazla su
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
yapımı

önce bisküvileri robotta veya elinizle un haline getirin
tereyağı eritip bisküvilerle karıştırın
kelepçeli kalıbın tabanını yağlayın veya pişirme kağıdı serin
yağla karıştırdığınız bisküviyi, elinizle bastırarak ve hafif kenar oluşturacak şekilde kalıba yerleştirin
buzdolabında beklemeye alın

kreması için labnenin suyunu süzerek karıştırma kabına alın
yumurta hariç malzemeleri ekleyip mikserle çırpmaya başlayın
ve teker teker yumurtaları ekleyerek çırpın (yani 1 yumurta kırıp çırpın ikinci yumurtayı ekleyip tekrar çırpın şeklinde olacak), pürüzsüz , akıcı bir karışım elde edin

buzdolabından kalıbı çıkarın
kremayı dikkatlice bisküvilerin üstüne dökün
160 derecede ısınmış fırında 50 dakika pişirin ,fırını kapatın kapağını aralayın bu şekilde yarım saat içinde bırakın sonra fırından alın


cheesecakei oda sıcaklığına gelene kadar bekletin ve üzerini folyoyla kapatarak buzdolabına kaldırın

sosu için vişneleri, suyu ve şekeri tencerede karıştırın ve el blendırıyla püre haline getirin
nişastayı ekleyip karıştırın ve ocağa alın
sos koyulaşana dek karıştırarak pişirin ve soğutun

4-5 saat soğuyan cheesecakei dolaptan alın ve dikkatlice kalıbından çıkararak servis tabağına aktarın
üstüne vişne sosunu döküp yayın, düzeltin
tekrar buzdolabına kaldırın ve 1 gece bekletin
(servis tabağınız kapaklı olursa iyi olur örneğin bir kek faunusu olabilir)


ertesi gün cheesecake servise hazır
afiyet olsunnn..

2 yorum:

  1. nefis görünüyor elinize emeğinize sağlık enkısa zamanda deniycem kolay gelsin sevgiyle kalın

    YanıtlaSil

Yorum yapmak isteyen fakat google hesabı olmayanlar, anonim seçeneğini kullanarak yorum yazabilirler.
Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Haftanın popüler tarifleri