Ana içeriğe atla

KIYMALI AY POĞAÇA

Selam,
dışı çıtır içi yumuşak nefis bir poğaça reçetesi deneyin derim :)

hamuru için
  • yarım su bardağı oda sıcaklığında su
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı margarin (oda ısısında)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un (yaklaşık 13-14 çorba kaşığı)
iç malzemesi
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet doğranmış sivri biber
  • 1 adet ufak boy doğranmış kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • birer tutam tuz, karabiber
  • 1 küçük domates rendesi
üstüne
  • 1 yumurta sarısı
yapılışı
  1. önce iç harcını hazırlayın bunun için kıyma, biber, soğan ve yağı bir tavaya alarak kavurmaya başlayın, tuzu ve biberi ekleyin, domatesi ilave edin karıştırın kıyma pişince ocaktan alıp soğutun
  2. un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın, azar azar unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun
  3. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın
  4. her bir parçayı merdaneyle çay tabağı boyunda açın, ortalarından bıçakla 3 çizgi atın (alt resimdeki gibi) iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın ve geriye doğru kıvırıp ay şekli verin
  5. hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
  6. poğaçaları, pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin
  7. üstlerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin


afiyet olsun..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE