ETLİ YAPRAK SARMA

etli dolma
250 gr taze yaprak

iç malzemesi:

1 büyük boy soğan rendesi
600 gr kıyma
1 su bardağından 1 parmak eksik yıkanmış kırık pirinç
1 er tatlı kaşığı tuz ve karabiber
1 diş ezilmiş sarımsak
yarım demet kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı salça

tencereye eklemek için:

1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı nar ekşisi (opsiyonel)
su

üstüne: domates sos (2 domatesi rendeleyip tencereye alın, 1 diş sarımsak, 1 er çay kaşığı tuz,karabiber,kekik ekleyip karıştırın ve domates suyunu çekene kadar pişirin)

yapımı:
yaprakları kaynar suda bir süre haşlayıp süzün (eğer haşlanmış ise sadece suya koyup 5 dakika bekletmeniz yeterli) saplarını ayırın

iç harcı için malzemeleri birleştirip köfte gibi yoğurun

yaprakların geniş tarafına harçtan koyup sarın
tüm yapraklar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın

tencereye yağı ve salçayı koyup hafif kavurun nar ekşisini de ekleyip karıştırın ve ocaktan alın
sardığınız yaprakları tencereye dizin, üstüne domates sosu gezdirin


sarmaların üstüne bir tabak kapatın (dağılmadan pişmesi için)
ve sarmaların üzerine gelecek kadar su ekleyin
kapağını kapatıp pişirmeye bırakın
yoğurtla birlikte servis edin
afiyet olsun:)

Yorumlar