9.07.2014

DOMATES SOSLU LAZANYA

Selam:)
lezzetli bir tarifle daha sizlerleyim
hiç lazanya yapmadım diyorsanız mutlaka deneyin

malzemeler:
8-10 yaprak lazanya (kullandığınız kalıbın boyutuna göre ayarlayın)

kıyma harcı için:
  • 300 gr kıyma
  • 1 adet ufak doğranmış yeşil biber
  • 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 1 er çay kaşığı tuz, karabiber,kimyon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 domates rendesi
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
beşamel sos için:
  • 3 dolu  çorba kaşığı un
  • 750 ml süt
  • 1 dolu çorba kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 er çay kaşığı tuz ve karabiber
  • yarım su bardağı kaşar rendesi
üstüne:
  • yarım su bardağı kaşar rendesi
domates sosu için:
  • 2 büyük boy domates rendesi
  • 1 tutam tuz ve karabiber
  • yarım su bardağı su


yapımı:
  1. önce harcı hazırlayın kıymayı yağ ,biber ve soğanla beraber kavurun baharatları ve domatesi ekleyip pişirin
  2. beşamel sos için tencereye unu ve yağı koyup ,unun kokusu çıkana kadar kavurun sütü ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin tuzu biberi ve kaşarı ekleyip karıştırın
  3. domates sosu için malzemeleri bir tencereye alın ve 1 taşım kaynatın
  4. kullanacağınız kare yada dikdörtgen fırın kabını yağlayın tabanına biraz beşamel sos döküp yayın
  5. üstüne domates sosun yarısını yayın
  6. sonra 1 kat lazanya, 1 kat beşamel sos 1 kat kıymalı harç olacak şekilde kabınıza lazanyayı döşeyin
  7. en üstüne kalan beşamel sosu dökün
  8. onun üstüne domates sosun kalanını yayın
  9. son olarak kaşar peynirini serpin
üstünü folyoyla kapatın 170 derecede ısıtılmış fırına verin, 30 dakika bu şekilde pişirin, sonra folyoyu üstünden alın ve lazanyanız kızarana kadar pişirmeye devam edin


dilimleyerek sıcak servis edin afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler