Ana içeriğe atla

CEVİZLİ TEL KADAYIF

kadayıf tarifi
Merhabalar,
bayramlarda ve canınız tatlı istediğinde her daim kolaylıkla yapabileceğiniz bir reçete mutlaka deneyin derim :)

ufak fırın tepsisi için malzemeler
  • 300 gr tel kadayıf
  • 200 gr tereyağ
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
şerbeti için
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • yarım limon suyu
yapılışı

kadayıfı geniş bir kapta didikleyin (tel tel ayırın)
yağı eritip kadayıfın üstüne dökün ve elinizle alt üst ederek yedirin, bütün kadayıflar yağlanmış olsun
yağladığınız kadayıfın yarısını tepsiye yayın ve bastırarak yerleştirin
üzerine cevizi serpin
cevizin üzerine kalan kadayıfı yerleştirin tekrar elinizle bastırıp ,düzeltin
orta derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin

şerbeti için şekeri ve suyu tencereye alın, karıştırın
10 dakika kaynatın ve limonu ekleyin 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın, soğutun
pişen kadayıfı fırından alıp 1-2 dakika bekleyin ve soğumuş şerbeti üstüne dökün
şerbetli kadayıf ılımaya başladığında üstünü bir tepsiyle kapatın o şekilde soğumaya bırakın


dilimleyerek servis edin afiyet olsunn

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

VİŞNELİ TRİLEÇE

KİNOA SALATASI

KATMER POĞAÇA

SADE KATMER

Ispanaklı Sufle Börek

NUTELLALI MİLKSHAKE