ZERDEÇALLI PİLAV VE FASULYE EZMESİ

pilav tarifleri
Bugün sizlere tarif içinde tarif vereceğim :)
hem pilavın tarifi hemde fasulye ezmesinin geçelim malzemelerimize

pilav için:
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı su, et yada tavuk suyu hangisi varsa
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 dal kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
fasulye için:
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet ufak doğranmış yeşil biber
  • 1 adet ufak doğranmış kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 er çay kaşığı kimyon, kırmızı biber, tuz, toz sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım su bardağı su
önce fasulye ezmesini yapalım bunun için ufak bir tencereye yağı koyun
ısınınca soğanı ve biberi ekleyip hafif kokusu çıkana kadar çevirin
salçayı ilave edin karıştırın
fasulyeyi içine atıp 1-2 tur çevirin
suyu ekleyip karıştırın ve blendrla püre haline getirin
fasulye püresine baharatları ilave edin 1-2 tur karıştırıp ocaktan alın

pilav için tencereye yağı koyup eritin
güzelce yıkayıp süzdürdüğünüz pirinci ekleyip 4-5 dakika kavurun
zerdeçalı ilave edin, 1-2 tur daha karıştırın
tuzu dereotunu ve suyu ekleyip karıştırın ve pişmeye bırakın
pişen pilavı 10 dakika kadar dinlendirin
fasulye püresi ile birlikte servis edin
afiyet olsun..

Yorumlar