TEPSİDE POĞAÇA DİLİMLERİ

poğaça tarifleri
Pratik ve çok lezzetli bir reçete
vaktiniz yoksa yada tek tek poğaça yapmaya üşendiyseniz bu poğaça tam size göre :)

malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı rende kaşar veya beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 dal kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 9 yemek kaşığı un
  • üstüne sürmek için: 1 yumurta sarısı
  • susam
yapımı:

un hariç hamur malzemelerini bir kaba alın
azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur oluşturun
(unda ölçü vermiş olsam da siz az az, kontrollü ekleyin çünkü kaşık ölçüleri aynı olmayabilir gramla yazılmamış tüm tarifler için bu geçerlidir)

tepsiyi yağlayın veya pişirme kağıdı serin
hamuru, elinizle bastırarak eşit bir şekilde tepsiye yayın
keskin bir bıçakla, istediğiniz büyüklükte kareler kesin
üstüne yumurta sarısı sürün
susam serpin
180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin
fırından aldıktan sonra bir süre bekleyin ve servis tabağına çıkarın
afiyet olsun..

not:1-fırından alır almaz tepsiden çıkarırsanız dağılma riski olur
      2- bu ölçüler ufak boy fırın tepsisi içindir sizler 2 ölçü yapabilirsiniz

Yorumlar