7.05.2014

TAZE İÇ BAKLADAN FAVA

bakla fava
Selam,
leziz bir meze reçetesi denemeyen varsa deneyin derim:)
  • yarım kilo iç bakla
  • 1 kuru soğan
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4-5 dal kıyılmış dereotu
iç baklayı yıkayıp kabuklarını temizleyin ve tencereye alın
soğanı da temizleyip tencereye ekleyin
tuzu ve şekeri ilave edin, baklanın üstünü geçecek kadar su ilave edip haşlayın

soğanla beraber haşlanan baklayı  1-2 kaşık suyundan da alarak blendrdan geçirin ve servis tabağına yayıp düzeltin, üstünü bir bıçağın sırtıyla kare kare şekillendirin

bir kasede limonu, sarımsağı, yağı ve dereotunu çırpıp, karıştırın
karışımı baklanın üstüne eşit bir şekilde dökün
tabağın üstünü streçle kapatıp buzdolabına kaldırın
5-6 saat dinlendirdikten sonra fava servise hazırdır
afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler
yorum yapmak isteyen fakat Google hesabı olmayanlar, yorumlama biçiminde bulunan anonim seçeneğini kullanarak yorum yapabilirler